View of the proposal from Pier Walk as you walk towards North Greenwich station

Pier Walk Pavilion

A market hall for North Greenwich with views of the Thames

DKA won an invited competition to design a new retail pavilion in Peninsula Square, North Greenwich. The proposal was for an innovative timber framed market hall with a marshland rooftop garden.

The building draws inspiration from the wooden jetties that line the Thames, some of which have grown wild gardens. These recall the original marsh landscape in which the site is located. The form of the building is podium-like, stepping up from Peninsula Square to a roof garden of bright marshland trees and back down towards the riverside. This exaggerates the existing journey from the the underground, up to grade and then down to the Thames.

The proposal aims to orientate users towards the Thames through allowing for views out, this is achieved with a timber frame structure, composed of engineered timbers and reclaimed timbers from the local unused jetties lining the peninsula.

Project
Market Pavilion

Location

Greenwich, London

Client

Knight Dragon

Status

On hold

Design Team

David Kohn, Morgan Lewis, Chloe Spiby Loh

Collaborators
Price & Myers

Internal view showing the market environment and view out towards the river
View of the proposal from Peninsula Square at night
Top